Terug naar overzicht
27 augustus 2024

Oplossingen voor de staalindustrie: duurzame reparatie en bescherming met Belzona

In de staalindustrie is de bescherming en het onderhoud van machines, apparatuur en infrastructuur van groot belang voor een goede en duurzame bedrijfsvoering. Belzona biedt een breed assortiment met oplossingen die specifiek zijn ontwikkeld voor de uitdagingen die we tegenkomen in de staalindustrie. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de oplossingen die Belzona te bieden heeft voor de reparatie én bescherming van machines, apparatuur en bouwwerken in deze sector.

Toepassingen in de staalindustrie

Elke dag vertrouwen bedrijven in de staalindustrie op verschillende geavanceerde technieken en materialen om hun apparatuur in goede staat te houden. Hieronder lichtten we enkele van de belangrijkste toepassingen uit van de Belzona-oplossingen die we bij Perspect Benelux te bieden hebben. Ook nemen we mee welke producten het meest geschikt zijn voor de toepassingen.

Interne bekleding van procesapparatuur in de staalindustrie

Apparatuur zoals tanks, vaten, warmtewisselaars en leidingwerk zijn belangrijk in het productieproces. De producten van Belzona bieden een uitstekende bescherming tegen corrosie, erosie en chemische aantasting, wat noodzakelijk is om de levensduur van deze apparatuur te verlengen.

  • Belzona 1391: Dit product is ideaal voor de bescherming van metalen oppervlakken die worden blootgesteld aan hoge temperaturen en corrosieve stoffen. Het biedt een duurzame barriere tegen corrosie en kan worden toegepast in tanks en warmtewisselaars.
  • Belzona 1321: Dit is een epoxyproduct met keramische vulling, speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen erosie en corrosie in pompen, kleppen en andere apparatuur die aan vloeistoffen worden blootgesteld.
belzona 1391
Belzona 1321 keramisch gevulde epoxy coating

Koud toegepaste reparatiesystemen

Externe en interne corrosie kan de integriteit van apparatuur ernstig aantasten en beschadigen. Belzona biedt koud toegepaste reparaties zoals composiet wraps en cold bonding systemen die snel en effectief corrosieschade kunnen herstellen. De apparatuur kan op lange termijn worden versterkt, zonder de noodzaak van hitte of laswerk. Hierdoor heeft u ook geen heetwerkvergunning nodig.

  • Belzona 1111: Dit veelzijdige product is perfect voor het herstellen van beschadigde of versleten oppervlakken, inclusief scheuren en gaten in metalen structuren. Dit vloeibaar metaal kan worden gebruikt voor het repareren van pijpleidingen, tanks en andere apparatuur.
  • Belzona SuperWrap II: dit composiet-wrap systeem biedt een ideale oplossing voor de reparatie en versterking van pijpleidingen. Het is geschikt voor zowel noodreparaties als geplande onderhoudswerkzaamheden. De Belzona SuperWrap II kan direct ter plaatse worden toegepast.
belzona 1111

Oplossingen tegen slijtage voor solide materialen

In de staalindustrie worden machines vaak blootgesteld aan zware slijtage door vaste stoffen zoals erts en slak. Belzona biedt verschillende oplossingen die de slijtage aan zowel metalen als elastomeren verminderen. Dit leidt tot een langere levensduur van machines en bespaart uiteindelijk op onderhoudskosten.

  • Belzona 1812: Ceramic en Carbide FP. Dit product is ontwikkeld om extreme slijtage te weerstaan en biedt een uitstekende bescherming voor apparatuur die in contact komt met abrasieve vaste stoffen zoals mengvaten en transportbanden.
  • Belzona 2111: Dit is een build elastomer, of wel een flexibele elastomeercoating. Deze elastomeercoating is zeer geschikt voor toepassingen waarbij materialen continu tegen elkaar aan wrijven. Het is geschikt voor de bescherming van walsen en adere bewegende delen die worden blootgesteld aan zware slijtage.

Betonreparatie en beschermingssystemen

Chemische opslagtanks en andere gebieden met een hoge chemische blootstelling vereisen sterke bescherming en onderhoud. De betonreparatie- en beschermingssystemen van Belzona zorgen voor duurzame oplossingen die voorkomen dat chemische stoffen de structuur van betonnen oppervlakken aantasten.

  • Belzona 4111 (Magma-Quartz): Dit product biedt een robuuste oplossing voor de reparatie van beschadigd beton. Het is chemisch bestendig en kan worden gebruikt om vloeren, funderingen en andere betonnen structuren te herstellen.
  • Belzona 4361: Een hoogwaardige coating die betonoppervlakken beschermt tegen chemicaliën en corrosie. Ideaal voor gebruik in chemische opslagtanks en secundaire containmentsystemen.

Benieuwd naar één van onze cases over een betonreparatie? Klik dan hier.

Is Belzona duurzaam en milieuvriendelijk?

Naast het bieden van robuuste bescherming en reparatieoplossingen, draagt Belzona ook bij aan een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. De geavanceerde materialen die Belzona biedt, verlengen de levensduur van apparatuur, verminderen de hoeveelheid afval en beperken de noodzaak van frequente vervangingen. Dit helpt de ecologische voetafdruk van de staalindustrie te verkleinen en bevordert de duurzaamheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Bovendien zijn veel Belzona-producten vrij van oplosmiddelen en bevatten ze lage vluchtige organische stoffen (VOS), wat bijdraagt aan een schonere werkomgeving en minder impact op het milieu.

Heeft u technisch advies nodig?

Met de oplossingen van Belzona kan de staalindustrie niet alleen haar apparatuur en infrastructuur beter beschermen en onderhouden maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst! Door te kiezen voor hoogwaardige en milieuvriendelijke producten van Belzona, kan elk staalbedrijf de productieprocessen optimaliseren, kosten besparen en tegelijkertijd met producten werken die beter zijn voor het milieu.

Heeft u advies nodig over een project of een reparatie? Neem dan gerust contact op met één van onze technische Belzona adviseurs. Samen bekijken we u specifieke project en/of probleem. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste producten in handen krijgt en dat de werking van onze producten optimaal is.