Thermische isolatie barrière – corrosie berscherming
Industrieën en faciliteiten over de hele wereld staan voor uitdagingen met het onderhoud van leidingen, tanks en schepen. Schade en achteruitgang van leidingen, kleppen en fittingen zijn grote problemen; ze komen voor als gevolg van corrosie, erosie, en chemische aantasting.
Om (energie)kosten te besparen en afval te verminderen, erkennen bedrijven het belang van isolatie en bescherming van hun apparatuur. Echter vormt hierna vaak een ander probleem, namelijk: corrosie onder isolatie (CUI).
CUI is een groot probleem dat optreedt bij apparatuur die werkt in een omgeving met lage- en hoge temperaturen.
Verschillende oplossingen zijn beschikbaar in de markt, zoals traditionele isolatie, barrières en watergedragen coatings. Deze methodes voldoen echter niet aan alle vereisten om machines en apparatuur te isoleren. Deze methodes komen ook tekort op het gebied van corrosiepreventie en personeelsbescherming (brandwonden, uitglijden en vallen).
Belzona 5871
Het zijn de hierboven genoemde redenen dat Belzona een innovatief, twee componenten, polymeer, oplosmiddelvrij systeem heeft ontwikkeld, de Belzona 5871. Dit multifunctionele materiaal biedt in feite thermische isolatie en corrosiebescherming, terwijl het de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van industriële apparatuur verbetert.
Proef op de som
Om de thermische barrière-eigenschappen te testen en de dikte te bepalen die nodig is om de oppervlaktetemperatuur te verlagen tot onder 60°C (140°F), hebben we een gedeelte van onbedekt staal en een gedeelte van staal dat is beschermd met Belzona 5871 vergeleken.
Belzona 5871 aangebracht met een dikte van ongeveer 2,2 mm zal een uitgeharde dikte van 6,6 mm geven. Dit zal de oppervlaktetemperatuur verlagen van 120 ° C (248 ° F) naar onder de 60°C (140°F). Belzona 5871 is isolerend en kan de warmteoverdracht verminderen, waardoor het oppervlak veilig kan worden aangeraakt en brandwonden worden voorkomen. We bevestigden de isolerende eigenschappen van Belzona 5871, met behulp van de Lee’s disc method die een lage warmtegeleiding van ongeveer 0,1 W / m.K gaf.